SENASTE NYTT

nycklar
Lista på juridiskt skyddade nycklar hittar du på denna länk

Håkan Hedlund basar över låsstandarder i EU

h.hedlund
Håkan Hedlund har utsetts till den prestigefyllda posten som Convenor (sammankallande) för den europeiska organisationenTC33/WG4. Här initieras de flesta lås- och beslagsstandarder som i sin tur påverkar hundratals miljoner människor runt om i Europa.

Det är inte många som förstår hur viktig den här rollen egentligen är. Det handlar om en position där man faktiskt är med och påverkar låsstandarder som kommer att gälla i flera år framåt, säger Urban Doverholt, ordförande i SEM Group. För oss har det därför varit oerhört viktigt att få en svensk kandidat med svenskt synsätt på säkerhetsegenskaper.

Sverige ligger i framkant på säkerhetsområdet och med Håkan Hedlund som ny Convenor garanteras vi en fortsatt hög och jämn kvalitet i standardiseringsarbetet som gynnar alla företag i branschen. Samtidigt kan vi aktivt påverka Europastandarder så att svenska prestandanivåer kommer med, säger han vidare.
Håkan Hedlund ersätter Inge Lidén som går i pension. Lidén blev förste svensk på denna prestigefyllda och eftertraktade position.

Vi har flera viktiga frågor på agendan. En prioriterad fråga är de harmoniserade standarder som utgör förutsättningarna för CE -märkning enligt Byggproduktförordningen, säger Håkan Hedlund, som också sitter med i SEM Groups styrelse.

Utnämningen är på tre år. Sekretariatet på SIS kommer att under dessa tre åren finansieras av SEM Group