nycklar
Lista på juridiskt skyddade nycklar hittar du på denna länk

Uppdaterade EPD:er på väg

Nu är det hög tid att skicka ut reviderade EPD:er till de SEM-medlemmar som är anslutna till EPD. Det kommer att ske under sommaren. Samtidigt kan vi äntligen få ut EPD nr.15 som handlar om hårdvara till passersystem.
Detta är EPD
EPD (Environmental Product Declaration) är resultatet av EU:s skärpta krav när det gäller att deklarera produkters miljöpåverkan. EPD berör i första skedet i princip samtliga mekaniska byggbeslagsprodukter. I framtiden kommer även elektromekaniska lösningar och andra produktgrupper omfattas av EPD.

Vem ska satsa på EPD?
SEM Group ser det så här: som seriösa tillverkare och leverantörer ska vi självfallet kunna ge en tydlig innehållsdeklaration på våra produkter i enlighet med EU:s direktiv och på vilket sätt produkterna påverkar miljön. Det blir också en klar konkurrensfördel framöver mot de tillverkare och leverantörer som struntar i att miljödeklarera. Redan i dag använder för övrigt byggföretagen underleverantörernas EPD för att själva uppfylla miljökraven. Det behovet kommer bara att öka. Tack vare SEM Groups medlemskap i den europeiska säkerhetsorganisationen ARGE kan vi i dag erbjuda våra medlemmar ett mycket förmånligt erbjudande. ARGE tar fram en konkurrensneutral EPD till samtliga medlemsorganisationer.