SENASTE NYTT

nycklar
Lista på juridiskt skyddade nycklar hittar du på denna länk

Så lockar vi fler till säkerhetsbranschen

SEMGRoup Skydd2022
Andreas Frisk, ASSA ABLOY och Fredrik Sidhagen, RCO fick svara på Henrietta Ohlséns frågor om hur det
står till med jämställdheten.

Är Säkerhetsbranschen tillräckligt attraktiv? Hur bygger vi nytt, hur rekryterar vi kompetens från andra branscher?
Det var temat för ett av de många föredrag som SEM Group ordnade under Skydd 2022 med Henrietta Ohlsén, ASSA ABLOY Opening Solutions, Project Sales PEU, som moderator. Henrietta har för övrigt sytt ihop SEM Groups program under de tre dagarna och lockat fulla hus till spännande programpunkter.

Tarja Hillbom Välilä, ansvarig för Kvalitet och Miljö på RCO berättade om företagets projekt Girl Power. Det handlar om hur man redan på gymnasienivå kommer i kontakt med framtidens medarbetare och hjälper fler in i säkerhetsbranschen på tidig nivå genom grundskolan och KomTek.

Men hur ser då fördelningen ut mellan kvinnor och män idag hos bolagen och vilka framtidsplaner har man för att nå sina respektive mål inom jämställdhet?
Andreas Frisk, Market Manager Sweden ASSA ABLOY och Fredrik Sidhagen, CEO RCO Security visade på ambitiösa mål för att få in flera kvinnor. ASSA ABLOY Opening Solutions har till exempel som globalt mål att ha 40 procent kvinnor i verksamheten och när det gäller chefsposter ska det finnas minst 30 procent kvinnliga chefer i Skandinavien.2023-08-29

Tyck till om Skydd 2024

Vi kommer att skicka ut en enkät till alla medlemmar om vad man vill prioritera när det gäller Skydd 2024. Du och ditt företag har möjlighet att påverka seminarieinnehåll och teman i och med att SEM Group är delarrangör. Vi kommer att redovisa resultat vid SEMs höstmöte 3 oktober..

2023-08-28

SEM Groups höstmöte

Höstmötet 2023 arrangeras tisdagen den 3 oktober kl.12-16 hos RCO Group i Frösunda, Stockholm.
Vi får bland annat lyssna på Martin Järbur, vd Sveriges Lås och Säkerhetsleverantörers Riksförbund (SLR) som berättar om SLRs satsningar.
Madeleine Holm, Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), ger en bild…

2023-08-27

Marknadsför dina produkter redaktionellt hos SLR

sakerhetsinstallatoren

SLR, Sveriges Lås- och Säkerhetsleverantörers Riksförbund, har utökat bevakningen av produktnyheter i tidningen Säkerhetsinsallatören.

Har du nyheter som passar den här målgruppen kan du skicka pressmeddelande/information till victoria.kiss-nylund@slr.se
Bifoga gärna högupplöst bild i valfritt…

2023-08-26

Två nya medlemmar går in i EPD

edp 2023

RCO Security och Beslagsgrossisten går med i EPD-programmet. Det innebär att totalt sju SEM-medlemmar är aktiva inom EPD. Reviderade EPD:er till de SEM-medlemmar som är anslutna till EPD är tyvärr försenade

2023-06-15

Uppdaterade EPD:er på väg

Nu är det hög tid att skicka ut reviderade EPD:er till de SEM-medlemmar som är anslutna till EPD. Det kommer att ske under sommaren. Samtidigt kan vi äntligen få ut EPD nr.15 som handlar om hårdvara till passersystem.
Detta är EPD
EPD (Environmental Product Declaration) är resultatet av EU:s skärpta…

2023-05-29

Här är nya styrelsen

ny styrelse semgroup
Andreas Frisk ( t v) tar över efter Urban Doverholt (t h) som tillsammans med Mats Moberg (sittande) avtackades för deras fina insatser under åren.

SEM årsstämma/vårmöte genomfördes torsdagen 25 maj i ”låshuvudstaden” Eskilstuna med ASSA ABLOY Opening Solutions som värd. På programmet stod
bl a…

2023-05-28

Följ med till Prag med ARGE

Arge 2023 Prag
Vårt internationella nätverk ARGE bjuder in dig till ARGEs 69:e konferens som den här gången arrangeras i Tjeckiens huvudstad Prag den 14-15 september på Hotel Kings Court.
Här får du chansen att nätverka med kollegor från hela Europa och lyssna på intressanta föredrag som berör vår verksamheter på…

2023-05-27

Vill du också gå med i Produktgruppen?

Vad har ASSA ABLOY, Dormakaba, Evva, Exma, Claves, Beslagskonsult, Anchor, RZ Olda, Swedlock, Geze, Beslagsgrossisten, KB Handelsagentur-Athmer, Safetron gemensamt ? Alla är aktiva i Produktgruppen. Det finns plats för ditt företag också! Nästa möte är 9 juni via Teams.

Hör av dig till Håkan Hedlund…