SENASTE NYTT

nycklar
Lista på juridiskt skyddade nycklar hittar du på denna länk

På gång i SEM Group

Teknikgruppen har sitt nästa möte 27 november.
Vid gruppens första möte var fokus på EPD och hur det kan marknadsföras mer brett. Vill du veta mer eller komma med i gruppen så kontaktar du Håkan Hedlund Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Nya leveransvillkor för branschen är på gång.
Vi återkommer med rekommendation under hösten.

Höstens styrelsemöten:
18 aug, 7 okt, 7 dec.

Håkan Hedlund ny ordförande i sektorforum bygg SIS
SIS (Svenska Institutet för Standarder) har utsett Håkan Hedlund, standardiseringschef ASSA Abloy och styrelseledamot i SEM Group som ny ordförande. Syftet med SIS sektorforum är att skapa en tätare strategisk dialog med SIS medlemmar i sektorn och erbjuda dem en plattform för långsiktig utveckling av standardisering inom byggsektorn.

– Jag vill ha en öppen och aktiv dialog mellan branschen och SIS. Jag ser framför mig att bidra till att skapa förutsättningar i att få en tydlighet i allt från EU-förordningar och -direktiv och byggregler till framtagning och tillämpning av standarder. Standarder ger alla aktörer förutsättningar till en gemensam plattform i allt från kravställning, projektering till produktprestanda, säger Håkan Hedlund.

EPD
EU-kommissionen har inte valt spår avseende EPD eller PEF (Product Environmental Footprint). SEM Group och ARGE förordar EPD. PCR– Product Category Rules.
Vill du veta mer om hur det här påverkar ditt företag? Kontakta Håkan Hedlund Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Smart house/locks
.ARGE-projekt pågår tillsammans med ETSI - Uppkopplade lås för ”Residential”. Målet är att ha en publicerad standard innan sommaren 2021 Vill du veta mer så kontaktar du Håkan Hedlund Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.