SENASTE NYTT

nycklar
Lista på juridiskt skyddade nycklar hittar du på denna länk

På gång i SEM Group

Teknikgruppen har sitt nästa möte 27 november.
Vid gruppens första möte var fokus på EPD och hur det kan marknadsföras mer brett. Vill du veta mer eller komma med i gruppen så kontaktar du Håkan Hedlund Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Nya leveransvillkor för branschen är på gång.
Vi återkommer med rekommendation under hösten.

Höstens styrelsemöten:
18 aug, 7 okt, 7 dec.

Håkan Hedlund ny ordförande i sektorforum bygg SIS
SIS (Svenska Institutet för Standarder) har utsett Håkan Hedlund, standardiseringschef ASSA Abloy och styrelseledamot i SEM Group som ny ordförande. Syftet med SIS sektorforum är att skapa en tätare strategisk dialog med SIS medlemmar i sektorn och erbjuda dem en plattform för långsiktig utveckling av standardisering inom byggsektorn.

– Jag vill ha en öppen och aktiv dialog mellan branschen och SIS. Jag ser framför mig att bidra till att skapa förutsättningar i att få en tydlighet i allt från EU-förordningar och -direktiv och byggregler till framtagning och tillämpning av standarder. Standarder ger alla aktörer förutsättningar till en gemensam plattform i allt från kravställning, projektering till produktprestanda, säger Håkan Hedlund.

EPD
EU-kommissionen har inte valt spår avseende EPD eller PEF (Product Environmental Footprint). SEM Group och ARGE förordar EPD. PCR– Product Category Rules.
Vill du veta mer om hur det här påverkar ditt företag? Kontakta Håkan Hedlund Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Smart house/locks
.ARGE-projekt pågår tillsammans med ETSI - Uppkopplade lås för ”Residential”. Målet är att ha en publicerad standard innan sommaren 2021 Vill du veta mer så kontaktar du Håkan Hedlund Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

2020-12-09

Många deltagare på SEMs Höstmöte

SEM Groups Höstmöte tisdagen den 24 november genomfördes via Teams med över 20 deltagare. Vi fick bland annat se och höra Thomas Brühl, vd SSF (Stöldskyddsföreningen) som presenterade SSFs satsning på digitalisering

Michael Kellermann, säkerhetschef Walleniusrederierna, gav goda råd om hur man som…

2020-12-09

Teknikgruppen möts igen 26 februari 2021

Teknikgruppen har haft två möten under hösten – nu senast den 27 november med många deltagare.
Noterat under senaste mötet:
EN 16005 Maskindrivna dörrar - Säkerhet vid användande - Krav och provning
Reviderad version på remiss. Tillämpning och kompetens varierar mycket.
Finns ett behov av gemensam…

2020-12-09

Vill du vara med och påverka Skydd 2022?

Styrelsen har beslutat att tillsätta en arbetsgrupp för Skydd 2022. Som du säkert känner till har SEM Group varit en av medarrangörerna under många år. Våra medlemmar är betydelsefulla som utställare för Stockholmsmässan. Därför har vi också möjlighet att påverka utformningen av nästa Skyddsmässa.

2020-12-09

Nya leveransvillkor

SEM Groups styrelse rekommenderar våra medlemmar att använda NL 17 i stället för NL 09. NTLB rekommenderas att användas som tidigare.

2020-12-09

SEM Group satsar på opinionsbildning

Styrelsen har beslutat att delfinanisera en ny funktion som fokuserar helt på opinonsbildning och lobbying hos SäkerhetsBranschen. Styrelsen anser att det är en viktig funktion som ger SEM Group en helt annan tyngd att föra fram frågor som är betydelsefulla för våra medlemmar. Det här är samtidigt…

2020-12-04

På gång i ARGE

ARGE har fem prioriterade projekt på gång. Vill du veta mer kan du gå in på ARGEs hemsida www.arge.org och ta del av projektstatus samt kolla in övriga presentationer.

2020-10-10

Höstmöte den 24 november via Teams!

SEM Groups Höstmöte tisdagen den 24 november genomförs enligt plan. Vi skippar dock det fysiska mötet av säkerhetsskäl och kör enbart via Teams denna gång.

Vi kommer att få höra på bl a Thomas Brühl, vd SSF (Stöldskyddsföreningen). Föreningen gör nu en jättesatsning på digitalisering. Vad…

2020-10-10

På gång i SEM Group

Teknikgruppen har sitt nästa möte 27 november.
Vid gruppens första möte var fokus på EPD och hur det kan marknadsföras mer brett. Vill du veta mer eller komma med i gruppen så kontaktar du Håkan Hedlund hakan.hedlund@assaabloy.com

Nya leveransvillkor för branschen är på gång.
Vi återkommer med…