nycklar
Lista på juridiskt skyddade nycklar hittar du på denna länk

Så lockar vi fler till säkerhetsbranschen

SEMGRoup Skydd2022
Andreas Frisk, ASSA ABLOY och Fredrik Sidhagen, RCO fick svara på Henrietta Ohlséns frågor om hur det
står till med jämställdheten.

Är Säkerhetsbranschen tillräckligt attraktiv? Hur bygger vi nytt, hur rekryterar vi kompetens från andra branscher?
Det var temat för ett av de många föredrag som SEM Group ordnade under Skydd 2022 med Henrietta Ohlsén, ASSA ABLOY Opening Solutions, Project Sales PEU, som moderator. Henrietta har för övrigt sytt ihop SEM Groups program under de tre dagarna och lockat fulla hus till spännande programpunkter.

Tarja Hillbom Välilä, ansvarig för Kvalitet och Miljö på RCO berättade om företagets projekt Girl Power. Det handlar om hur man redan på gymnasienivå kommer i kontakt med framtidens medarbetare och hjälper fler in i säkerhetsbranschen på tidig nivå genom grundskolan och KomTek.

Men hur ser då fördelningen ut mellan kvinnor och män idag hos bolagen och vilka framtidsplaner har man för att nå sina respektive mål inom jämställdhet?
Andreas Frisk, Market Manager Sweden ASSA ABLOY och Fredrik Sidhagen, CEO RCO Security visade på ambitiösa mål för att få in flera kvinnor. ASSA ABLOY Opening Solutions har till exempel som globalt mål att ha 40 procent kvinnor i verksamheten och när det gäller chefsposter ska det finnas minst 30 procent kvinnliga chefer i Skandinavien.